onsdag 19 oktober 2011

Dag 3.

Hej!

I morse steg jag upp 04.10 för att gör mig i ordning. Sedan var det frukost klockan 05.00 och bussen gick vid 05.30 mot Jönköping-Elmia.

Det tog ca 3 timmar att köra till Elmia, under dem 3 timmarna hann vi stanna för att fika lite. När vi var framme gick vi direkt till en föreläsning. Där var det tre olika människor som pratade lite och gav deras så kallade "reccept" om framgång i bondelivet.

Den första talaren ut kommer jag inte ihåg varken vad hon snackade om eller vad hon hette. Men tre meningar fick jag med från henne, hon upprepade säkert det 10 gånger: "Du ska vakna på morgonen, och direkt när du vaknar, då ska du veta vad du vill. Vad du ska göra och hur du ska göra det. Du ska ha ett mål och du ska planera dina arbetsuppgifer väl."

Den andra talaren ut hette Per Brunberg. Han berättade om att det inte alltid går som man vill. För honom började det snett, men det fixade sig tillslut. Per blev skild från sin mamma när han var ett år eftersom hennes pappa tvingade henne att lämna bort honom. Han flyttade från centrum i Stockholm till landet. Ett underbart par adopterade honom. Han började älska gården. Sen skaffade han fru och barn. Sedan tog han över gården och det gick fint. Allt var bara bra. "Livet lekte" sa han till oss. Men sedan började en rad hemska saker hända. Hinder började komma. Hans fru fick Bröstcancer, och den var hemsk. Men med hjälp av barnens styrka och stöttande, klarade dem sig igenom det. Katarina, hans fru, lever idag, och är friskare än någonsin. (Sen berättade han om flera svårigheter men om jag berättar alla problem tar det hela dagen för er att läsa..) Nu har han mött alla dessa hinder och har med styrka och mycket kämpande, klättrat över dem. Nu driver han gården och är lycklig och glad.


Tredje talare hette Thilde. Hon har varit med i bonde söker fru. Man kände igen henne när hon klev upp på scen, så det var väldigt coolt! här är hennes blogg: http://thildesblogg.se/
Hon pratade mest om hästar, hur hon slutade skolan och att allt efter det gick så snabbt. Hon jobbade gratis några år på island. Sedan fick hon en affärsidé och började sälja islanshästar. Sedan tjänade hon pengar på det, köpte en egen gård. Sedan började hon med avel och mer och mer utöckning började komma. Idag är hon 29 år och lever sin dröm!


Efter denna intressanta föreläsning gick jag och Desse runt på mässan ca 4 timmar för att sedan bege oss till bussen. Sedan började den rulla och vi åkte hemåt. Innan vi var i Skurup passade bussen på att äta kvällsmat på Mc Donalds. (Dem bjöd på alla) Sedan kom vi hem klockan 21.00.

Imorgon ska jag och Desse upp klockan 05.00 för att mjölka korna klockan 06.00.

ha det bra!
Joanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar