torsdag 20 oktober 2011

Dag 4.

Hej!

I morse steg vi upp klockan 5 för att sedan börja vår lektion i kostallet klockan 6.
Vi hjälpte till att mjölka och göra rent kornas "bås", sen släppte vi ut korna. Vi hann också med att strö ut nytt sågspån till korna. Efter vi hade strött sågspån klart fick vi följa med Ellinor och Göran ut och fånga in en nyfödd kalv och dens mamma. Kalven var jättesöt! Jag och Desse döpte den till Romeo, för den Råmade så mycket. (Romeo uttalas ju Råmeo)

Sedan slog klockan 11 och vi fick långlunch, till klockan 3 då nästa lektion började. Då bar det av ut till kostallet igen. Vi släppte in korna, Desse blev jagad av en ko. Det var kul. haha!!
Sedan hjälpte vi till att göra rent kornas bås (igen) och hjälpte till med mjölkningen. Efter det fick vi gå ut till Romeo och försöka lära honom att suga i sig mjölk. Det skulle man då göra genom att få honom att suga på två av ens fingrar, sedan försiktigt försöka få han att suga på plastspenen. (det är liksom en spann med mammans mjöl i, eftersom mamma och kalven inte är i samma rum. Så är det en plastspene så kalven kan suga genom den. Svårt att förklara..)
Jag och Desse stod länge och envisades med kalven, men den ville inte dricka. Fast vi var väldigt nära många gånger.

Sedan slutade vi 17.30.

Dagen har varit väldigt kul! Här står man aldrig stilla, vilket gör att tiden går snabbt. Man lär sig dessutom nya saker varje dag. Idag lärde jag mig förresten att spruta mjölk ur kons spene med händer (så som man gjorde på stenåldern) .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar